Association Famille Spirituelle
Charles de Foucauld
User :
Pass :

02/04/2017 : de Mattheüspassie van Johann Sebastian Bach, aan de hand van een filmopname van de Amerikaanse regisseur Peter Sellars

Description :

2-4 april: miniretraite/paasrecollectie in Bellem, gezamenlijk ingericht door de seculiere - en de priesterfraterniteit. Wegens de uitzonderlijke aanpak, lees hieronder, vragen we wat meer dan gewoonlijk, maar minder dan het ons kost. De kas legt de rest bij. Prijs dus 195 of 215 EUR, naargelang men in het kasteel logeert of in de vernieuwde vleugel. De eerste inschrijvers hebben de keus. Wie het financieel moeilijk heeft, mag, zoals altijd, minder betalen, naar eigen inzicht en vermogen. Steunbetuigingen aan de kas zijn natuurlijk ook altijd welkom. Meld je nu al aan bij Andre© Foulon, andrefoulon1940@gmail.com, 050-70.08.52 en stort een voorschot van 50 EUR op rekening BE96 7380 3683 8905 op naam van Andre© Foulon - Priesterfraterniteit. De rest betaal je ter plaatse..

 

Thema is de Mattheüspassie van Johann Sebastian Bach, aan de hand van een filmopname van de Amerikaanse regisseur Peter Sellars. We staan stil bij het lijdensverhaal en bij andere teksten die Bach verwerkte in de Mattheuspassie en leggen die teksten op ons eigen leven. De sobere ritualisering van Peter Sellars maakt dat de Mattheeuspassie niet alleen een te bewonderen element is, maar een gebeuren wordt waarin we kunnen binnentreden.
Begeleiding: Jan Christiaens, musicoloog, CCV bisdom Gent en Pieter Van Petegem, theoloog, Oude Abdij Drongen.
De sessies verlopen in een klimaat van verstilling en gebed. Een uitstekende inleiding op de Goede Week.

Autres événements

Du même pays :
Du même groupe :
Mentions légales | Contact | Plan du site © 2024 Association Famille Spirituelle Charles de Foucauld